RENSKAV I BRÖD

Gott till kan vara att snabbsteka lite äppelklyftor och extra lök. Persiljemajonnäs är även en supergod dipp till snacksgurka.

4 port


Ingredienser
  • 4 st Durum korvbröd
  • 1-2 pkt viltskav hjort eller ren
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 msk matolja
  • Salt och peppar
  • 1-2 snacksgurkor

Persiljemajonnäs:

  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Lingonchutney:

  • 1 liten hackad röd lök
  • 2 msk matolja
  • 1 tärnat rött äpple
  • ½ tärnad röd chili
  • 250 g frysta lingon
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Salt och peppar
Gör så här
Persiljemajonnäs: Mixa vitlök med hackad persilja. Tillsätt majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Lingonchutney: Fräs löken i olja utan att bryna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 15 min till bra konsistens. Smaka av med salt. Förvara kallt.
 
Stek skaven tillsammans med lök på hällen. Krydda med salt och peppar. Värm korvbröden och fyll på med persiljemajonnäs, skav och lingonchutney. Toppa med krispiga skivor av snacksgurka.