TEXAS CHILI DOG

Extra gott blir det om du toppar korven med en het chili och svalkande salsa. Förbered hemma och ta med på utflykten. Vill du göra en snabbare chili kan du köpa färdiglagad pulled beef och värma på hällen med hot sauce och bbq sås. 

4 port


Ingredienser

Texas chili:

  • 600 g tärnad högrev av nöt
  • 2 msk matolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 hackade jalapeno  
  • 2 röda hackade chili
  • 2 chipotle chili
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk koriander
  • 2 msk kalvfond
  • 1 flaska öl (33 cl)
  • 4 dl vatten

Rostad majs-och tomatsalsa:

  • 1 burk majs
  • 2 stora tärnade tomater
  • ½ hackad gul lök
  • Hackad gräslök eller persilja
  • Salt och peppar
Gör så här
Texas chili: Bryn köttet så att det får ordentlig färg i en stekgryta. Vänd ner lök och bacon och låt steka med ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och häll på öl och vatten. Koka på svag värme 3-4 timmar tills köttet fallit sönder och grytan har en bra konsistens. Smaka av med salt.
 
Rostad majs-och tomatsalsa: Rosta majsen snabbt på hällen. Blanda med tärnat tomat, lök, kryddgrönt, salt och peppar.
 
Värm Potato hot dog buns på hällen och fyll på med korv, chili och salsa.