REAL BACON BURGER
MED KARAMELLISERAD LÖK OCH ROSTAD TOMAT
4 port
Ingredienser
- 4 st Real burger bun
- 4 st baconburgare från Scan
- 8-12 skivor bacon
- 1 dl spicy Dijonnaise, se recept nedan
- 1 dl tärnad ättiksgurka
Semitorkade körsbärstomater:
- ½ ask körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Karamelliserad lök:
- 2 st skivade gula lökar
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 1 tsk socker
- Salt
Spicy Dijonnaise:
- 1 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk Srirachasås
- 1 msk ljus sirap
- ½ msk citronjuice
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Semitorkade tomater: Dela tomaterna. Lägg halvorna på en plåt med snittsidan uppåt, pensla på lite olja. Krydda med socker, salt och peppar. Sätt in i ugnen på 60°C i 2 timmar, ta ut och låt svalna.
- Karamelliserad lök: Hetta upp en panna och smält ihop smör och olja tills gyllenbrunt.
Lägg i löken och stek den mjuk i ca 15-20 minuter på medelhög värme, rör om då och då.
Tillsätt socker och salt, stek i ytterligare några minuter tills löken blivit fint gyllenbrun. - Spicy dijonnaise: Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med Sriracha, salt och peppar.
- Grilla eller stek baconburgarna enligt eget önskemål, grilla och stek även bacon krispigt.
- Rosta eller grilla insidan av bröden. Lägg på en klick spicy dijonnaise på insidan av botten och locket. Lägg på karamelliserad lök och ättiksgurka i botten. Lägg därefter på burgaren och toppa med picklad lök, krispig bacon och semitorkade cocktailtomater.