REAL BACON BURGER

MED KARAMELLISERAD LÖK OCH ROSTAD TOMAT

4 port


Ingredienser
  • 4 st Real burger bun
  • 4 st baconburgare från Scan
  • 8-12 skivor bacon
  • 1 dl spicy Dijonnaise, se recept nedan
  • 1 dl tärnad ättiksgurka

 

Semitorkade körsbärstomater:

  • ½ ask körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

Karamelliserad lök:

  • 2 st skivade gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 tsk socker
  • Salt

Spicy Dijonnaise:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk Srirachasås
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ msk citronjuice
  • Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Semitorkade tomater: Dela tomaterna. Lägg halvorna på en plåt med snittsidan uppåt, pensla på lite olja. Krydda med socker, salt och peppar. Sätt in i ugnen på 60°C i 2 timmar, ta ut och låt svalna.
  2. Karamelliserad lök: Hetta upp en panna och smält ihop smör och olja tills gyllenbrunt.
    Lägg i löken och stek den mjuk i ca 15-20 minuter på medelhög värme, rör om då och då.
    Tillsätt socker och salt, stek i ytterligare några minuter tills löken blivit fint gyllenbrun.
  3. Spicy dijonnaise: Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med Sriracha, salt och peppar.
  4. Grilla eller stek baconburgarna enligt eget önskemål, grilla och stek även bacon krispigt.
  5. Rosta eller grilla insidan av bröden. Lägg på en klick spicy dijonnaise på insidan av botten och locket. Lägg på karamelliserad lök och ättiksgurka i botten. Lägg därefter på burgaren och toppa med picklad lök, krispig bacon och semitorkade cocktailtomater.