• Våra bröd
  • Recept & Serveringstips
  • Om Korvbrödsbagarn
  • Hållbarhet
  • Konsumentkontakt

 

RÄTT BRÖD LYFTER SMAKERNA!

Klassiska korvbröd

Våra ljusa korvbröd är originalet sedan 1957, men finns numera i två olika storlekar. Det klassiska och i ett lite större format. Båda är endast bakade med växtbaserade ingredienser och är lika mjukt, gott och gyllene som alltid. Ett riktigt all-round-bröd som passar det mesta och de flesta!

Bistro hot dog buns

Ett lite lyxigare korvbröd med tydlig sötma, härlig luftighet och glansig yta. Kryddstarka korvar av hög kvalitet och heta såser kontrasterar perfekt till det söta i brödet. Den passar också perfekt till sältan i skaldjursbaserade röror i t ex Lobster rolls.

Potato hot dog bun

Ett lite större och amerika-inspirerat korvbröd! Hemligheten är att det är bakat med potatis vilket gör brödet unikt soft, saftigt och luftigt. Smaken är neutral med en fin ton av sälta, vilket gör att det passar till de flesta korvar och fyllningar. Toppa gärna med smält ost, krämiga dressingar och avsluta med något krispigt, t ex rostad lök, picklad jalapeno eller knaperstekt bacon.

Durum korvbröd

Ett lite större bröd med gott om plats för nytänkande. Bakat med potatis och durum som gör brödet extra saftigt och smakrikt, toppat med mannagryn och mörkt psylliumfrö. En klassisk amerikansk brödtyp som passar perfekt till t ex Chicago hot dog rolls, d v s korv av nötkött, hackad gul lök, picklad lök, amerikansk senap, toppad med tomat och mozzarella. Även gott att fylla med t ex kryddiga korvar, kyckling, salami eller varför inte köttbullar. Testa på bara!

Brooklyn Surdeg hot dog buns

Ett surdegsbaserat korvbröd av rustik karaktär med en neutral, lätt syrlig smak. Avnjut det gärna med medelhavsinspirerade smaker såsom färsk salsiccia, smakrik lammkorv, pesto och tomater. Balansera gärna upp syran med sötma som t ex sweet chili, chutney eller BBQ-sås.

Fiberrika korvbröd

Våra fiberrika korvbröd är härligt saftiga med en något grövre känsla. Allt tack vare att de är bakade med fullkornsmjöl samt havre- och kruskakli. Vi har även dragit ner på socker och salt och toppat bröden med havrekli. Fyll gärna med hälsosamma alternativ som t ex yoghurtbaserade dressingar, krispiga grönsaker och lättare korvar.

French hot dog bröd

Vive le french hot dog bröd! Bara att fylla med korv, en god sås och maten är klar. Du kan också dela den och fylla med t ex lammkorv, surkål eller picklade grönsaker och dressing. Perfekt till picknick eftersom brödet klarar vätska bra och passar att fylla med t ex kycklingsallad, majonnäsbaserade röror, rostbiff och potatissallad. Glöm inte att rosta brödet för en nybakad känsla och krispigare yta.

Alla våra korvbröd är veganska och bakade utan konserveringsmedel.

Bistro hamburger buns 

Ett lite lyxigare hamburgerbröd med tydlig sötma, härlig luftighet och glansig yta. Kryddstarka fyllningar och heta chilidressingar kontrasterar perfekt till det söta brödet. Salta tillbehör som t ex fetaost och bacon passar också finfint.

Brooklyn Surdeg burger buns

Ett ljust, rustikt och luftigt bröd, bakat med surdeg som ger en neutral, lätt syrlig smak. Balansera gärna upp syran med sötma, t ex sweet chili eller BBQ-sås. Brödet passar perfekt till hamburgare med klassiska tillbehör som bacon och ost, men även till t ex pulled oats eller pulled pork.

Klassiska hamburgerbröd

Härligt mjuka, goda och toppade med sesamfrön. Ett riktigt all-round-bröd som passar till det mesta. En klassisk lagspelare som ser till att lyfta sina smakkamrater. Bara att fylla med dina favoriter och njuta!

Fiberrika hamburgerbröd

Våra fiberrika hamburgerbröd är härligt saftiga med en något grövre känsla. Allt tack vare att de är bakade med fullkornsmjöl samt havre- och kruskakli. Vi har även dragit ner på socker och salt och toppat bröden med havrekli. Fyll gärna med hälsosamma alternativ som t ex yoghurtbaserade dressingar, krispiga grönsaker och lättare burgare.

Frisco hamburgerbröd

Ett ovanligt ljust och saftigt samarbete mellan hamburgerkedjan Max och Korvbrödsbagarn. Brödet är bakat med potatis och toppat med mannagryn. Eftersom brödet är lite sött och härligt mjukt, så tänk på att tillföra något syrligt, något salt och något krispigt för en perfekt smaklöksupplevelse. Sweet chilikryddad laxburgare med grillad sparris och hollandaisesås är ett gott exempel.

Double Sesam burger bun

Ett lite större hamburgerbröd med välbalanserad smak och härligt soft och saftig känsla. Lika gott att äta som fint att se på; gyllene, glansigt och toppat med vita och svarta sesamfrön. Bakat endast med växtbaserade ingredienser och lyfter smaken på de flesta fyllningar.

Potato burger bun 

Amerikanernas favoritbröd! Hemligheten är att det är bakat med potatis vilket gör brödet unikt soft, saftigt och luftigt. Smaken är neutral med en fin ton av sälta. Passar perfekt till smält ost, krämiga dressingar och saftiga högrevsburgare. Lätta och porösa burgare, eller t ex krispig kyckling passar bäst för att matcha känslan i brödet.

Alla våra hamburgerbröd är veganska och bakade utan konserveringsmedel i vårt bageri i Örebro.

Rosta brödet, maxa smaken!

Varför är det viktigt att rosta brödet?

  1. Krispig yta: Brödet får en härligt krispig känsla samtidigt som inkråmet är mjukt och saftigt. En perfekt kombination!
  2. Vätskebarriär: Rostningen ”försluter” brödet, vilket gör att det står emot köttsafter och sås bättre.
  3. Nybakad känsla: Rostningen lyfter fram aromer och smaker som maxar burgarupplevelsen.

Så här rostar du dina bröd:

I stekpannan: Om du har stekt korv, hamburgare, lök, bacon eller andra tillbehör i stekpannan är det ett perfekt tillfälle att ta vara på smakerna. Stek/rosta brödet direkt i pannan, så får du en fin, glansig yta och maxad smak på bröden.

I brödrost: Det enklaste sättet att rosta ditt korv- eller hamburgerbröd är i brödrosten (om du har en som är tillräckligt bred). I brödrosten får du en jämn och fin rostning varje gång.

Grilla: För dig som vill ha riktigt snygga grillränder på bröden så är rostning på grillen eller i en grillpanna givet. Pensla eller spraya gärna bröden med olja/smör innan du grillar på hög värme för att få tydliga ränder.

I ugn: Rosta bröden på hög värme en kort stund för att få en krispig yta. Pensla eller spraya gärna bröden med olja/smör innan rostning. På så sätt får du god smak och en glansig yta.

Livet blir vad du fyller det med.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lantmännen Unibake, Korvbrödsbagarn

Tel. 010-556 50 00

unibakese.info@lantmannen.com

Integritetspolicy

Cookie Policy

Manage Cookies