OM KORVBRÖDSBAGARN

Korvbrödsbagarn erbjuder korv- och hamburgerbröd med hög kvalitet, för alla typer av situationer. Våra bröd bakas av råvaror av hög kvalitet, med få tillsatser och allergener. Vi driver fast food-marknaden framåt med nya produkter och inspirerande receptlösningar.


Snabbfakta

  • Vårt bageri ligger i Örebro.

  • Vi har ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd.

  • Förutom de Nordiska länderna så exporterar vi även till delar av övriga Europa.

  • Vi använder oss av en speciell djupfrysningsteknik direkt i produktionen som konserverar brödet. På så sätt behåller brödet sin färskhet.

  • När du äter en korv- eller hamburgerportion på ett gatukök eller hamburgerrestaurang är det oftast våra bröd du äter.


Vår historia

När Henry Jansson startade Korvbrödsbagarn i Karlskoga 1957 var han lite klurig. Det sägs att Henry åkte runt till korvkioskerna och frågade om han kunde få korv serverad i bröd. På så vis skapade han efterfrågan och började bygga det som idag är Sveriges starkaste varumärke för korv- och hamburgerbröd.

Svenskarna åt allt mer korv med bröd och efter en tid byggdes ett ytterligare bageri i Örebro. Hamburgaren blev snart populär och 1976 började Korvbrödsbagarn även baka hamburgerbröd. Korvbrödsbagarn fortsatte att utvecklas i takt med tiden och trenderna, där fast food blev ett allt mer centralt begrepp.

På senare år har fast food tagit steget in i finrummet. Begrepp som casual dining och ett växande matlagningsintresse har gjort att efterfrågan på ett mer varierat utbud av korv- och hamburgerbröd ökat. Korvbrödsbagarn har legat i täten av denna utveckling med många mycket framgångsrika nylanseringar. Samtidigt är de klassiska produkterna populärare än någonsin.

"På senare år har fast food tagit steget in i finrummet"