OM KORVBRÖDSBAGARN

Korvbrödsbagarn erbjuder korv- och hamburgerbröd med hög kvalitet, för alla typer av situationer. Våra bröd bakas av råvaror av hög kvalitet, med få tillsatser och allergener. Vi driver fast food-marknaden framåt med nya produkter och inspirerande receptlösningar.

SnabbfaktaHistoriaKvalitet & miljö


Snabbfakta

  • Vårt bageri ligger i Örebro.

  • Vi har ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd.

  • Förutom de Nordiska länderna så exporterar vi även till delar av övriga Europa.

  • Vi använder oss av en speciell djupfrysningsteknik direkt i produktionen som konserverar brödet. På så sätt behåller brödet sin färskhet.

  • När du äter en korv- eller hamburgerportion på ett gatukök eller hamburgerrestaurang är det oftast våra bröd du äter.


Vår historia

När Henry Jansson startade Korvbrödsbagarn i Karlskoga 1957 var han lite klurig. Det sägs att Henry åkte runt till korvkioskerna och frågade om han kunde få korv serverad i bröd. På så vis skapade han efterfrågan och började bygga det som idag är Sveriges starkaste varumärke för korv- och hamburgerbröd.

Svenskarna åt allt mer korv med bröd och efter en tid byggdes ett ytterligare bageri i Örebro. Hamburgaren blev snart populär och 1976 började Korvbrödsbagarn även baka hamburgerbröd. Korvbrödsbagarn fortsatte att utvecklas i takt med tiden och trenderna, där fast food blev ett allt mer centralt begrepp.

På senare år har fast food tagit steget in i finrummet. Begrepp som casual dining och ett växande matlagningsintresse har gjort att efterfrågan på ett mer varierat utbud av korv- och hamburgerbröd ökat. Korvbrödsbagarn har legat i täten av denna utveckling med många mycket framgångsrika nylanseringar. Samtidigt är de klassiska produkterna populärare än någonsin.

"På senare år har fast food tagit steget in i finrummet"


Kvalitet & miljö

Lantmännen Unibake ska leverera produkter och tjänster som tillfredsställer våra kunders nuvarande och framtida krav. Våra produkter ska produceras och transporteras på ett säkert och lagenligt sätt med målsättningen att använda naturens resurser så skonsamt som möjligt genom ett aktivt miljöarbete.

Miljöarbete ska vara resultatorienterat
Lantmännen Unibake arbetar med en konkret handlingsplan för förbättringar inom miljöområdet. Här formuleras tydliga och avläsbara mål för t.ex. minskning av energi- och vattenbrukning, minskning av emballage och avfall, m.m.

Transporter
För våra transporter anlitar vi DB Schenker, ett företag inom Schenker-gruppen. Företaget är ledande när det gäller miljöutveckling i samband med lastbilstransporter.

Säkra produkter med BRC
Du kan lita på att produkter från Lantmännen Unibake är säkra och håller en hög kvalitet. Samtliga våra anläggningar är certifierade enligt BRC (British Retail Consortium) – en livsmedelstandard med fokus på produktsäkerhet. Den syftar bland annat till att undanröja livsmedelshygieniska hälsofaror och ställer höga krav på kontroll och styrning av produkter, processer och personal. Samtliga varor ska kunna spåras såväl framåt som bakåt i kedjan – från råvaruframställning till färdig produkt och tvärt om. Detta möjliggörs genom en tydlig märkning av produkterna, ur vilken man exempelvis kan utläsa var och när den tillverkats.

Utbildning och personligt ansvar
Lantmännen Unibake utbildar sina medarbetare för ökad kunskap i miljöfrågor. Framgångsrikt miljöarbete kräver dagligt och aktivt engagemang från samtliga medarbetare.