FRAMTIDENS BAGERI SEDAN 1957.

När Henry Jansson startade Korvbrödsbagarn i Karlskoga 1957 var han ovanligt klurig. På den tiden serverades nämligen korv oftast i papper. Så Henry (som drev ett litet bageri) började gå runt till olika korvkiosker och fråga efter korv med bröd. När det inte fanns vände Henry – och andra personer som han hade engagerat för denna gerillainsats – på klacken och gick.

Som av en slump dök Henry upp igen några dagar senare och erbjöd kioskägaren att köpa korvbröd från honom, och på den vägen är det. Han skapade helt enkelt sin egen efterfrågan. Succén blev omedelbar. Första åren rullades ca 300 000 korvbröd per år, idag bakas det 2 miljoner korv- och hamburgerbröd per dygn i bageriet som snabbt expanderade och flyttade till Örebro, där det ligger än idag.

NYTÄNK FINNS INBAKAT I VÅRT DNA.

Men Henry var inte bara pionjär utan även visionär. Han nöjde sig inte med en framgång utan ville ständigt vidare. Den drivkraften finns för alltid inbakat i Korvbrödsbagarns DNA. Det är därför vi aldrig nöjer oss utan ständigt fortsätter vår utveckling framåt. Till exempel var vi tidiga med att använda djupfrysning som konserveringsmetod, i stället för konserveringsmedel.

Allt för att naturligt behålla färskheten och den goda smaken i våra bröd, samt för att undvika så mycket svinn som möjligt. Detta redan långt innan ordet svinnsmart var uppfunnet. Vi har också alltid bara bakat med vegetabiliska ingredienser och minimalt med allergener, allt för att så många som möjligt ska kunna njuta av våra bröd.

ALLTID NYHETER PÅ JÄSNING.

För många har våra klassiska korvbröd en självklar plats på barnkalas, campingturer och fjällsemestrar. Men vi är faktiskt så mycket mer än det. Vi har ständigt nya receptidéer och lanseringar på gång och vi har varit med och skapat allt från nya klassiker som Frisco, Durum korvbröd och Potato burger bun, till att driva trender med lobster rolls och smashed burgers.

Att många har försökt kopiera oss tar vi bara som ett gott betyg. Förhoppningsvis har vi även en del i att street food idag trendigare än någonsinoch att våra bröd serveras både på lyxkrogar och finmiddagar, såväl som till vardags som på språng på stan.

IDAG ÄGS VI AV SVERIGES BÖNDER.

Idag ägs vi av Lantmännen Unibake och vårt bageri i Örebro är ett av Europas största specialbagerier. Allt är ett tydligt bevis på att Henrys nyfikenhet och klurighet lever vidare i allt vi gör. I över 60 år har vi fortsatt att servera nyheter. Och vi är absolut inte mätta än.

Vi vill fortsätta att göra bröd för alla typer av människor, tillfällen och smaker. Oavsett om det är fest eller vardag, eller om man är sugen på kött, fågel, fisk eller mittemellan. Livet blir vad du fyller det med. Precis som våra bröd. Varsågod och njut!