När det gäller matlagning så kan små detaljer göra enorm skillnad. För dig som verkligen vill lyfta din hamburgare eller korvportion så finns det en sak du inte får missa: att rosta brödet innan servering. På så sätt fixar du perfekt tuggmotstånd, nygräddad smak och krispig yta på bara några sekunder. När du väl börjat rosta dina bröd så kommer du aldrig göra något annat…

 

Håll utkik efter ”Rosta brödet”-märket i butik! Du hittar det på alla våra förpackningar där vi tycker att bröden helst ska rostas innan servering.

ROSTA SOM ETT PROFFS

Här hittar du en guide över några vägar till gyllene, knaprigt bröd för din korv- eller hamburgare. Välj ditt favoritsätt och sätt igång att maxa smaken!

Brödrosten

Det enklaste sättet att rosta ditt korv- eller hamburgerbröd är såklart i brödrosten. Allra bäst resultat får du med en brödrost som klarar lite större bröd än vanliga formfranskor. På så vis riskerar inte brödet att fastna och du får en fin och jämn rostning. 

Stekpannan

Om du steker korv eller hamburgare är det ett perfekt tillfälle att ta tillvara på stekfettet efteråt. Behåll värmen på och lägg bara i bröden i stekpannan. Det här ger en fin, glansig yta och sätter smak på bröden. Om du vill ha variation så prova även efter att du stekt exempelvis lök, bacon eller andra tillbehör.

Ugnen

I ugnen rostar du bäst genom att lägga bröden på ett ugnsgaller i hög värme. Pensla gärna bröden med rapsolja innan rostning – på så sätt får du en härligt glansig yta och undviker att bröden blir allt för torra.

Grillen

För dig som vill ha riktigt snygga grillränder på bröden så är rostning på grillen det enda rätta! Bröden rostar du när du grillat färdigt allt annat till din måltid. Tänk på att grillen är väldigt varm och att bröden därför lätt bränns vid.