SOUVLAKI ROLL

med durumbröd och tomat-och rödlökssalsa

4 port


Ingredienser

Tzatsiki:

  • 2 ½ dl grekisk yoghurt 10%
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron pressad
  • 2 dl gurka, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk dill, hackad
  • Salt och svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes

Tomat-och rödlökssalsa:

  • 1 rödlök, tunnklyftad
  • ½ citron pressad
  • 200 g körsbärstomater, kvartade
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa torkad oregano
  • Salt och peppar
Gör så här
  1. Dela spetten med kniv innan stekning/grillning. Grilla på medelvärme i ca 10 minuter.
  2. Tzatsiki: Blanda yoghurt med olja och citronjuice. Vänd ner resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå ca 1 timme innan servering.
  3. Tomat- och rödlökssalsa: Blanda lök med citronjuice och salt, låt dra i ca 30 minuter. Vänd ner övriga ingredienser.
  4. Servera spetten med sallad i varma korvbröd tillsammans med tillbehören. Gott med lite grillad citron att pressa över spetten.