SOUVLAKI ROLL
med durumbröd och tomat-och rödlökssalsa
4 port
Ingredienser
- 4 st Durum korvbröd
- 1 frp (400 g) grillspett smaksatt med mild chili
Tzatsiki:
- 2 ½ dl grekisk yoghurt 10%
- 1 msk olivolja
- ½ citron pressad
- 2 dl gurka, fintärnad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk dill, hackad
- Salt och svartpeppar
- 1 nypa chiliflakes
Tomat-och rödlökssalsa:
- 1 rödlök, tunnklyftad
- ½ citron pressad
- 200 g körsbärstomater, kvartade
- 1 msk olivolja
- 1 nypa torkad oregano
- Salt och peppar
Gör så här
- Dela spetten med kniv innan stekning/grillning. Grilla på medelvärme i ca 10 minuter.
- Tzatsiki: Blanda yoghurt med olja och citronjuice. Vänd ner resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå ca 1 timme innan servering.
- Tomat- och rödlökssalsa: Blanda lök med citronjuice och salt, låt dra i ca 30 minuter. Vänd ner övriga ingredienser.
- Servera spetten med sallad i varma korvbröd tillsammans med tillbehören. Gott med lite grillad citron att pressa över spetten.