;
  • Våra bröd
  • Recept & Serveringstips
  • Om korvbrödsbagarn
  • Hållbarhet
  • Konsumentkontakt

Burgare chevre de luxe

4 st Double Sesam burger bun

 

600 g högrevs färs, 30% fett
2 rödlökar
Getost utan kant
30 g bladpersilja
Flytande honung
Salt & svartpeppar

Gör så här:

 

Salta och peppra färsen, forma till 4 köttpuckar. Skär löken i 1 cm tjocka skivor och pensla med olja. Grilla köttet och löken 10–15 minuter.

 

Mixa getosten med några msk vatten och smaka av med salt.

 

Rosta brödet. Klicka getostkräm i botten av brödet, lägg på grillad lök och ringla över lite honung. Lägg på burgare, persilja och brödlocket. Njut!

Sommarkorv med fänkålsmajonnäs

4 st Durum korvbröd

 

4 st grillkorvar
0,5 spetskål
50 g bladpersilja
0,5 citron, saft och zest 
2 msk fänkålsfrön
2 dl majonnäs
1 chili till garnering 
2 msk olivolja

Gör så här:

 

Skär spetskål i tunna strimlor och grovhacka persilja. Lägg i en skål tillsammans med citron och olivolja. Blanda ihop och smaka av med salt.

 

Rosta fänkålsfrön i en torr panna, mortla till ett pulver och blanda med majonnäsen.

 

Grilla korv, lägg i bröd och toppa med spetskål, fänkålsmajonnäs och skivad chili. Semestern kan börja!

Grillad sparris med ricottakräm och rostad majs

4 st Potato Hot Dog bun

 

500 g grön sparris
200 g ricottaost
75 g parmesan
1 citron, zest
1 burk majs 
1 msk smör 
1 pkt smörgåskrasse
Salt & svartpeppar

Gör så här:

 

Tvätta och skär bort stammen från sparrisen. Pensla med olivolja och salta. Grilla tills sparrisen fått fin färg.

 

Blanda ihop ricotta med parmesan och citronzest. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

Häll av vätskan från majsen, ta bort etiketten och klicka ner smör i burken. Ställ på grillen och grilla i ca 5 minuter, rör om då och då.

 

Lägg nygrillad sparris i korvbröd, klicka på rikligt med ricottakräm, toppa med krasse, majs och finriven parmesan. Ringla över lite olivolja, hugg in!

Spicy Hawaii-vegoburgare

4 st Potato burger bun

 

4 st GoGreen Vegoburgare
8 st skivor ananas, färsk
2 dl mango chutney
1 st röd chili, färsk
1 st lime eller citron
2 dl majonnäs, välj en äggfri om du är vegan
1 st krispsallad
Salt & peppar

Gör så här:

 

Stek ananasen i lite olja tills den fått fin färg på båda sidor. Häll på mango chutney och låt koka in nästan helt. Ananasen ska bli vackert bärnstensfärgad. Addera färsk chili sista minuten. Lägg över på en tallrik så länge. Pressa lime eller citron, samt riv zest över ananasen.

 

Stek burgaren i olja tills den fått fin färg.

 

Rosta brödet, bred ett lager majonnäs på botten, toppa med krispsallad. Fyll bröden med vegoburgare och karamelliserad ananas. Känn solen skina!

 

Livet blir vad du fyller det med.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lantmännen Unibake, Korvbrödsbagarn

Tel. 010-556 50 00

unibakese.info@lantmannen.com

Privacy policy

Cookie policy

Manage Cookies