;
  • Våra bröd
  • Recept & Serveringstips
  • Om korvbrödsbagarn
  • Hållbarhet
  • Konsumentkontakt

LET'S GO ASIA

Gör populära Bahn Mi-mackor av Bistro Brioche korvbröd eller en Korean BBQ-burger med fläsksida.

 

Banh Mi
(Vietnamesisk kryddig macka)

  • 4 st Bistro Brioche hot dog buns

  • 180 g pulled pork eller beef

  • 1–2 vitlöksklyftor, hackad

  • 1 dl hoisinsås

  • 40 g gurka, skuren i halvmånar.

  • 4 msk sriracha majonnäs

  • 1 st morot, riven

  • 4 msk sojabönor

  • 2 msk färsk koriander, hackad

  • 1 msk färsk chili, grön

Gör så här:
Fräs köttet tillsammans med vitlök och hoisinsås.

Rosta bröden och fyll med kött, grönsaker och sriracha majonnäs.

 

Korean BBQ Burger

  • 4 st Potato burger bun

  • 500 g fläsksida med svål

  • 2 dl rött vin

  • 3–4 vitlöksklyftor

  • salt, peppar

  • vatten

Glaze:

  • 2 msk olja

  • 1 msk balsamvinäger

  • 1 msk grillsås

  • peppar

Snabb Kimchi:

  • 200 g fint strimlad salladskål

  • 100 g grovt riven morot

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • 1 msk socker

  • 1 tsk salt

  • 3 msk srirachasås

Tillbehör:

  • 4 msk chilimajonnäs

  • 2 msk purjolök eller vårlök, tunt strimlad

Gör så här:

 

Fläsksida steg 1:
Skölj fläsksidan och lägg den på en skärbräda. Skär bort svålen men behåll fettet under svålen. Lägg köttet i en kantad ugnsplåt, sidan med fettkappan ska vara uppåt. Krydda köttet med salt och peppar och slå på rödvinet. Häll på vatten så det nästan täcker men låt fettkappan vara ovan vätskan. Skala och halvera vitlöksklyftorna och fördela ut dem runt om. Ställ in i ugnen i 2 timmar i 150°C och sedan ytterligare 2 timmar i 100°C. Slå av vätskan och låt sidan svalna.

 

Kimchi:
Lägg salladskål och morot i en bunke, blanda med övriga ingredienser. Ställ åt sidan i minst en timme så att grönsakerna drar till sig smakerna. Denna kan även förberedas dagen innan.

 

Fläsksida steg 2:
Blanda ingredienserna till glazen och skär fläsksidan i fyra ungefär lika stora skivor. Stek eller grilla skivorna och pensla samtidigt på glazen.

Rosta bröden, bred på chilimajonnäs och lägg på kött, toppa med kimchin och fint strimlad purjolök.

Livet blir vad du fyller det med.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lantmännen Unibake, Korvbrödsbagarn

Tel. 010-556 50 00

unibakese.info@lantmannen.com

Privacy policy

Cookie policy

Manage Cookies