;
  • Våra bröd
  • Recept & Serveringstips
  • Om korvbrödsbagarn
  • Hållbarhet
  • Konsumentkontakt

SAY CHEESE!

4 st Potato burger bun

 

Högrevsburgare:
600 g grovmalen högrevsfärs
Salt & peppar
4 skivor cheddarost

 

Tillbehör:
4 blad krispsallad
4 skivor tomat
Silverlök, skivad
Saltgurka, skuren i slantar

Gör så här:

 

Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla, salta och peppra. Lägg på osten mot slutet så att den smälter in i köttet.

 

Rosta brödet och bygg ihop burgaren med tillbehören.

JALAPEÑO CHEESE BURGER

4 st Double Sesam burger bun

4 st burgare á 120 g
4 skivor cheddarost
4 st salladsblad
6 msk majonnäs
2 st färska jalapeño, skuren i skivor
Rostad lök

Gör så här:

Salta och peppra burgarna på båda sidorna. Stek eller grilla på hög värme. Lägg osten på burgarnas färdigstekta sida efter att du vänt dem, låt osten smälta medan de steks klart.

Rosta bröden och bygg ihop burgaren med majonnäs, sallad, jalapeño och rostad lök.

FEEL THE BEET

4 st Bistro burger bun

Rödbetsburgare:
2–3 rödbetor
1 dl havregryn
75 g svarta bönor, mixade
0,5 gul lök, riven
1 st ägg
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
0,5 kruka färsk basilika
Salt & peppar
Olivolja att steka 

Friterad lök:
0,5 gul lök
Vetemjöl
Olja att fritera i

Tillbehör:
150 g fetaost, smulad
Ruccolasallad
1 avokado, mosad
4 st tomatskivor

Gör så här:

Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Lägg i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till fyra burgare. Ställ i kylen. 

Skär 0,5 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar. Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

Stek eller grilla rödbetsburgarna. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.

LOBSTER ROLL

4 st Potato hot dog bun

Hummerröra:
150 g hummerkött
50 g räkor
70 g majonnäs
Lite citronsaft
Hackad dill
Salt & ev nymald peppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till hummerröran.

Rosta bröden, lägg i röran och garnera med färsk dill och fint rivet citronskal.

VICKNINGSKORV

4 st Durum korvbröd

4 st kokta korvar
3–4 dl surkål
3–4 msk senap
2 msk majonnäs
Ketchup
Rostad lök
Hela kumminfrön

Gör så här:

Värm korven i hett vatten. Se till att det inte börjar koka.

Värm surkålen på svag värme i en kastrull med lock.

Blanda senap och majonnäs i en skål.

Rosta korvbröden i ugn, på brödrosten eller i stekpannan.

Fyll med senapsmajonnäs, ketchup, korv och surkål, toppa med lite rostad lök och kumminfrön.

 

Livet blir vad du fyller det med.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lantmännen Unibake, Korvbrödsbagarn

Tel. 010-556 50 00

unibakese.info@lantmannen.com

Privacy policy

Cookie policy

Manage Cookies