• Våra bröd
  • Recept & Serveringstips
  • Om Korvbrödsbagarn
  • Hållbarhet
  • Konsumentkontakt

Great american softness

Äntligen kan alla njuta av amerikanernas favoritbröd – Potato bun! Först lanserade vi succén Potato burger bun och nu är även Potato hot dog bun här! Hemligheten är att det är bakat med potatis, vilket gör brödet både soft, saftigt och luftigt. Receptet är vårt eget och bröden bakas i vårt bageri i Örebro. Smaken är neutral med en fin ton av sälta. Kan det lyfta smaken på vad du än fyller det med? Yes it can!

Koreansk Kimchi Dog

4 st Potato hot dog bun
4 chili & ramslökskorvar (eller annan smakrik korv, t ex kabanoss eller chorizo)
160 g kimchi (finns att köpa färdig)

 

Kickin’ ketchup:
2 msk ketchup
3 tsk srirachasås
1 tsk finhackad ingefära, färsk eller syltad

 

Kickin’ mustard:
2 msk amerikansk senap
1 msk kickin’ ketchup
1 tsk finhackad ingefära, färsk
1 tsk srirachasås
1 tsk risvinäger (kan ersättas med vitvinsvinäger)

 

Topping:
Färsk koriander

Gör så här:

 

Kickin’ ketchup & kickin’ mustard:
Blanda ingredienserna till de två såserna och låt stå en stund. 

 

Grilla eller stek korvarna.

 

Rosta bröden.

 

Lägg korven i brödet och toppa med kimchi, som är lika god varm som kall. Ringla över kickin’ ketchup och mustard. Strössla över rikligt med färsk koriander. Servera direkt! Tips! Servera gärna rostade sojabönor till.

4 st Potato burger bun

 

Kyckling:
600 g kycklinglårfiléer
Vetemjöl
2 st ägg, uppvispade
Pankoströbröd
Olja att fritera i

 

Coleslaw:
150 g rödkål, riven
150 g savoykål, riven
2 st salladslökar, skuren i tunna slantar
2 tsk dijonsenap
0,5 dl majonnäs
0,5 dl turkisk yoghurt

 

Tillbehör:
1 kruka koriander

Gör så här:

 

Vänd kycklinglårfiléerna i vetemjöl, ägg och till sist panko.

 

Hetta upp olja i en kastrull till ca 170°C. Lägg i några filéer åt gången och fritera i ca 5 minuter. Håll koll på värmen så att den inte går under 150°C, eller blir för het så att det bränns. Ta upp kycklingen och låt rinna av på hushållspapper.

 

Blanda ingredienserna till coleslawn.

 

Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.

Mexican Cheese Dogs

4 st Potato hot dog bun
4 st wienergrillkorvar, eller annan valfri premium-korv

 

Cheddar Cheese sås:
100 g riven cheddarost
3 msk mjölk
Alternativ, färdig nacho-cheese-sås

 

Tillbehör:
1–2 jalapeños, tunt skivade
1 liten rödlök, finhackad
60 g fetaost
Färsk koriander

Gör så här:

 

Cheddar cheese-sås:
Smält osten med mjölken på svag värme till önskad konsistens. Rör under tiden.

 

Grilla eller stek korvarna samt rosta bröden.

 

Lägg korven i brödet och häll över den härligt krämiga ostsåsen. Toppa med jalapeño, hackad rödlök, fetaost och färsk koriander.

 

Tips! Ostgratinerade nachochips är mucho bueno att servera till!

4 st Potato burger bun

 

Rödbetsburgare:
2–3 rödbetor
1 dl havregryn
75 g svarta bönor, mixade
0,5 gul lök, riven
1 st ägg
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
0,5 kruka färsk basilika
Salt & peppar
Olivolja att steka i

 

Friterad lök:
0,5 gul lök
Vetemjöl
Olja att fritera i

 

Tillbehör:
150 g fetaost, smulad
Ruccolasallad
1 avokado, mosad
4 st tomatskivor

Gör så här:

 

Rödbetsburgare:
Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Lägg i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till fyra burgare. Ställ i kylen. 

 

Friterad lök:
Skär 0,5 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar. Hetta upp olja i en kastrull till 160°C. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Stek eller grilla rödbetsburgarna. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.

Heta dog tips!

  • Lägg friterade musslor i ett rostat Potato hot dog bun. Toppa med citronmajonnäs, kapris och lite bladpersilja.

  • Fyll ett nyrostat Potato hot dog bun med mozzarella-ost, tomatsås med basilika och toppa med gröna sojabönor, rödlök och färsk basilika.

  • Kabanoss + Potato hot dog bun + picklad rödlök + tryffelmajonnäs + chiliflakes = Succé!

  • Krämig svampröra trivs perfekt i ett rostat Potato hot dog bun. Toppa härligheten med tryffelmajonnäs, riven parmesan och rostad lök.

Halloumi & grön hummus roll

4 st Potato hot dog bun
300 g halloumi-ost
Potatis- eller maizenamjöl till panering
Rapsolja till stekning/frityr

 

Ärthummus:
200 g gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
0,5 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
0,5 tsk sesamolja
2 msk vita sesamfrön
2 tsk saft från citron
2 krm salt

 

Friterad lök:
2 schalottenlökar
2 dl rapsolja
0,5 krm salt

 

Topping:
Srirachasås
Färska örter, tex mynta eller bladpersilja

Gör så här:

 

Halloumi:
Skär osten i olika stora bitar. Vänd i potatis- eller maizenamjöl. Stek eller fritera bitarna i rapsolja i en stekpanna eller fritös, tills de blir knapriga och gyllene.

 

Ärthummus:
Tina ärtorna enligt förpackningen. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare, tills det blir en slät röra.

 

Friterad lök:
Skala löken och skär den i tunna ringar, gärna på mandolin. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera löken tills den är gyllenbrun och krispig, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.

 

Rosta bröden i stekpanna eller ugn.

 

Fyll bröden med krispig halloumi, krämig ärthummus och toppa med friterad lök. Ringla över lite sriracha och avsluta med färska örter.

4 st Potato burger bun

 

Högrevsburgare:
600 g grovmalen högrevsfärs
Salt & peppar
4 skivor cheddarost

 

Tillbehör:
4 blad krispsallad
4 skivor tomat
Silverlök, skivad
Saltgurka, skuren i slantar

Gör så här:

 

Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla, salta och peppra. Lägg på osten mot slutet så att den smälter in i köttet.

 

Rosta brödet och bygg ihop burgaren med tillbehören.

Fill free

Den fint neutrala smaken och härliga konsistensen i brödet lyfter det mesta, så sätt igång och tänk utanför korvbrödsboxen. Testa olika fyllningar, laga själv, köp färdigt, gör vad du vill! Men glöm inte att rosta brödet. Det maxar verkligen smakupplevelsen och ger brödet en nybakad känsla. I stekpannan, brödrosten, ugnen eller på grillen spelar ingen roll. Allt funkar!

Livet blir vad du fyller det med.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lantmännen Unibake, Korvbrödsbagarn

Tel. 010-556 50 00

unibakese.info@lantmannen.com

Privacy policy

Cookie policy

Manage Cookies