BIG BANG SMASHED BURGER
En saftig smashed burger på grovmalen högrev, serverad i fluffigt Friscobröd med smält cheddar, karamelliserad rödlök och picklad gurka. En maxad smakexplosion för alla burgarälskare!
4 port, ca 30 min
Ingredienser
- 4 st Frisco hamburgerbröd
- 750 högrevsfärs (grovmald, ca 20 % fetthalt)
- Salt & svartpeppar
- 1 burk MAX Sourcream & Pepper dressing
- 8 skivor ost, lagrad cheddarstyle
- Picklad gurka
- Karamelliserad rödlök (se recept nedan)
Gör så här
- Forma burgarna: Dela färsen i 8 bollar (ca 100 g/st). Hetta upp en gjutjärnspanna ordentligt utan extra fett. Lägg i en boll och låt den fräsa några sekunder. Vänd snabbt, pressa hårt med smashverktyg eller stekspade till rätt tjocklek och håll trycket ca 10 sekunder. Krydda med salt och peppar.
- Stek färdigt: Skrapa loss burgaren försiktigt, vänd och krydda även den andra sidan. Lägg genast på en ostskiva, lägg på lock och låt osten smälta. Upprepa tills alla burgare är klara.
- Bröd: Rosta bröden lätt på insidan i torr panna.
- Montering: Bred dressing på brödets botten och varva burgarna med cheddarost. Lägg på generöst med karamelliserad rödlök och pickles. Toppa med dressing och brödlock.
KARAMELLISERAD RÖDLÖK
2 rödlökar, tunt skivade
1 msk smör
1 msk matolja
2 msk socker
1 msk balsamvinäger
Salt & peppar
Gör så här:
- Stek löken mjuk och glansig i smör och olja, ca 10 minuter.
- Strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt puttra på svag värme tills sockret löst sig och löken är karamelliserad.
- Smaka av med salt och peppar.