BIG BANG SMASHED BURGER

En saftig smashed burger på grovmalen högrev, serverad i fluffigt Friscobröd med smält cheddar, karamelliserad rödlök och picklad gurka. En maxad smakexplosion för alla burgarälskare!

 

4 port, ca 30 min


Ingredienser
  • 4 st Frisco hamburgerbröd

  • 750 högrevsfärs (grovmald, ca 20 % fetthalt)
  • Salt & svartpeppar
  • 1 burk MAX Sourcream & Pepper dressing
  • 8 skivor ost, lagrad cheddarstyle
  • Picklad gurka
  • Karamelliserad rödlök (se recept nedan)
Gör så här
  1. Forma burgarna: Dela färsen i 8 bollar (ca 100 g/st). Hetta upp en gjutjärnspanna ordentligt utan extra fett. Lägg i en boll och låt den fräsa några sekunder. Vänd snabbt, pressa hårt med smashverktyg eller stekspade till rätt tjocklek och håll trycket ca 10 sekunder. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek färdigt: Skrapa loss burgaren försiktigt, vänd och krydda även den andra sidan. Lägg genast på en ostskiva, lägg på lock och låt osten smälta. Upprepa tills alla burgare är klara.
  3. Bröd: Rosta bröden lätt på insidan i torr panna.
  4. Montering: Bred dressing på brödets botten och varva burgarna med cheddarost. Lägg på generöst med karamelliserad rödlök och pickles. Toppa med dressing och brödlock. 

KARAMELLISERAD RÖDLÖK

2 rödlökar, tunt skivade
1 msk smör
1 msk matolja
2 msk socker
1 msk balsamvinäger
Salt & peppar
 

Gör så här:

  1. Stek löken mjuk och glansig i smör och olja, ca 10 minuter.
  2. Strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt puttra på svag värme tills sockret löst sig och löken är karamelliserad.
  3. Smaka av med salt och peppar.