CRISPY BURGER CAPRESE
Frasig, smakfull och helt växtbaserad! En krispig burgare på svenska gula ärtor med jalapeño-kick, serverad i mjukt Friscobröd med mozarella, tomat, pesto och krämig umamidressing. Mmm…maxade smaker utlovas!
4 port, ca 20 min
Ingredienser
- 4 st Frisco hamburgerbröd
- 4 MAX Burgare Crispy Supreme växtbaserad
- 1 burk MAX Umami dressing
- 1 påse ruccola
- 1 tomat, i skivor
- ½ rödlök, i skivor
- 1 mozzarella, tunnskivad
- 1-2 msk grön pesto
- 1 msk pinjenötter
- Basilikablad
Gör så här
- Burgare: Värm ugnen till 225°C. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i 13–15 minuter tills de är gyllene och riktigt frasiga.
- Bröd: Rosta brödet i en torr, het panna tills de blir lätt gyllenbruna
- Montering: Bred umamidressing på insidan av båda bröden. Lägg på ruccola, följt av tomatskivor och rödlök. Placera den varma, frasiga burgaren ovanpå. Toppa med mozzarella, en klick pesto, samt lite salt och peppar. Strö över rostade pinjenötter och några färska basilikablad. Avsluta med överdelen av brödet.
Om du har feeling och lite tid över, gör din egen pesto:
Grön pesto
1 kruka basilika
½ dl pinjenötter
1 liten riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesanost
3/4 dl olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt och peppar.