HALLOUMI BISTRO

4 port


Ingredienser

Syrade polkabetor

  • 3 st polkabetor (ca 200 g)
  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Getostdressing

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 50 g chèvre (getost)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt
Gör så här

Skala polkabetorna och skiva dem med en osthyvel.

Blanda ättika, socker, salt och vatten i en kastrull, koka upp och lägg ner betorna i blandningen. Låt dra minst 30 minuter.

Blanda alla ingredienser till dressingen.

Stek halloumiosten i olja tills den fått fin färg.

Rosta bröden och lägg på grönkål, halloumi, polkabetor, dressing, halloumi, polkabetor och lite mer dressing. Sätt på locket och servera!