HALLOUMI BISTRO
4 port
Ingredienser
- 4 st Bistro burger buns
- 8 skivor halloumiost
- 4 blad grönkål
- Rapsolja, att steka i
Syrade polkabetor
- 3 st polkabetor (ca 200 g)
- 0,5 dl ättiksprit
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
Getostdressing
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 0,5 dl crème fraiche
- 50 g chèvre (getost)
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Salt
Gör så här
Skala polkabetorna och skiva dem med en osthyvel.
Blanda ättika, socker, salt och vatten i en kastrull, koka upp och lägg ner betorna i blandningen. Låt dra minst 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Stek halloumiosten i olja tills den fått fin färg.
Rosta bröden och lägg på grönkål, halloumi, polkabetor, dressing, halloumi, polkabetor och lite mer dressing. Sätt på locket och servera!