SKÖRDEBURGARE
4 port
Ingredienser
- 4 st Potato burger bun
- 500 g högrevsfärs
- Salt och peppar
Tillbehör
- 8 skivor aubergine
- 250 g mozzarella
- 4 st salladsblad
- Picklade polkabetor
- Bondbönsröra
Picklade polkabetor
- 2 st polkabetor
- 0,5 dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
Bondbönsröra
- 250 g bondbönor, kokta och skalade
- 75 g parmesanost, riven
- 1 vitlökskyfta
- 0,5–1dl olivolja
- 2 msk mynta, hackad
- Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Forma färsen till 4 st puckar, salta och peppra.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp så att sockret löser sig. Skiva polkabetan tunt och häll på lagen. Ställ åt sidan.
Mixa alla ingredienser till bondbönsröran i en mixer, smaka av med salt och peppar, tillsätt ev mer olivolja.
Stek aubergine i rikligt med olivolja så att den blir mjuk och gyllene.
Stek eller grilla hamburgarna och rosta brödet.
Montera ihop burgaren med alla tillbehör. Servera med rotfruktspommes.