SKÖRDEBURGARE

4 port


Ingredienser

Tillbehör

  • 8 skivor aubergine
  • 250 g mozzarella
  • 4 st salladsblad
  • Picklade polkabetor
  • Bondbönsröra

Picklade polkabetor

  • 2 st polkabetor
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Bondbönsröra

  • 250 g bondbönor, kokta och skalade
  • 75 g parmesanost, riven 
  • 1 vitlökskyfta
  • 0,5–1dl olivolja
  • 2 msk mynta, hackad
  • Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här

Forma färsen till 4 st puckar, salta och peppra.

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp så att sockret löser sig. Skiva polkabetan tunt och häll på lagen. Ställ åt sidan.

Mixa alla ingredienser till bondbönsröran i en mixer, smaka av med salt och peppar, tillsätt ev mer olivolja.

Stek aubergine i rikligt med olivolja så att den blir mjuk och gyllene.

Stek eller grilla hamburgarna och rosta brödet.

Montera ihop burgaren med alla tillbehör. Servera med rotfruktspommes.