APELSINMARINERAD KYCKLING MED GRILLAD MAJSKRÄM OCH SYRAD MOROT

”En lite annorlunda smakkombo som är en riktig höjdare. Jag lovar att den kommer impa på gästerna.”

Receptkreatör Adam Thulin,
vinnare av Sveriges Mästerkock 2022

4 port


Ingredienser

Kyckling

  • 600 g urbenad kycklinglårfilé
  • 1 apelsin, zest och saft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Salt

Syrad morot

  • 2 morötter
  • 1 dl vinäger
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Grillad majskräm

  • 2 förkokta majskolvar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • Salt och peppar

Topping

  • Färsk dragon

 

Gör så här

Kyckling: Lägg kycklingen i en bunke. Tillsätt saft och zest från en apelsin. Riv ner vitlöksklyftor och tillsätt olivoljan. Blanda samman alla ingredienser och låt stå och dra i 30 minuter. Grilla på hög värme tills kycklingen fått fin färg.

Syrad morot: Skala morötterna och använd sedan skalaren för att göra långa remsor av moroten. Lägg i en skål. Koka upp vinäger, socker och vatten. Slå lagen över de strimlade morötterna. Låt stå till servering.

Grillad majskräm: Grilla majsen tills de fått en sotad yta. Skär bort majsen från kolven och lägg i en bunke. Tillsätt samtliga ingredienser och mixa till en kräm. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.

Servering: Lägg majskrämen i botten på brödet. Strimla sedan kycklingen och lägg på majskrämen. Toppa med de syrade morötterna och dragonblad. Lägg på locket.