AVOKADOBURGARE MED PICKLAD LÖK
4 port
Picklad lök
- 1 rödlök
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 3 dl vatten
Hamburgerdressing
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 msk sriracha
- 1 msk ketchup
- 1 msk bostongurka
- 1 tsk lökpulver
Burgare
- 600 g högrevsfärs
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 avokador, skivade
- rödbetsgroddar
Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med tätslutande lock. Koka upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Dra av från plattan och häll över löken. Låt svalna och ställ in i kylen.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen
Rosta bröden i en torr stekpanna tills de får en fin yta.
Dela färsen i 4 bitar och forma till bollar. Hetta upp en stekpanna. Pressa ner varje boll i stekpannan så att den blir platt och tunn. Du kan med fördel steka burgarna i omgångar så att alla får fin stekyta. Låt burgarna steka i 2–3 minuter eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på dem, salta och peppra. Stek i ca 2 minuter till.
Montera burgaren med dressingen, den picklade löken, skivad avokado och groddar.