BRATWURST MED SAVOYKÅL
Inspireras av det tyska köket och laga bratwurst där baconet ger sälta och savoykålen tillför elegans, sötma och syra. Oerhört enkelt, men så gott!
4 port
Ingredienser
- 4 st Brooklyn hot dog bun
- 4 st Bratwurst
- 4 skivor cheddarost
- 80 g tärnad bacon
- 80 g savoykål
- 60 g röd paprika, inlagd eller grillad
Dressing
- 2–3 msk skånsksenap (grov)
- 3–4 msk majonnäs
Gör så här
Stek savoykålen tillsammans med lite vitvinsvinäger, salt och peppar. Blanda den sedan med strimlad röd paprika.
Skär bratwursten på längden och stek eller grilla den.
Stek även bacon med cheddarosten.
Blanda samman ingredienserna till dressingen.
Grilla eller rosta bröden.
Montera sedan bratwursten toppad med savoy- och paprikablandningen och övriga ingredienser. Servera gärna mer savoykål vid sidan av och rosmarinkryddade pommes eller spröda potatischips med en dressing.