BROOKLYN VEGAN BURGER

4 port


Ingredienser
  • 4 st Potato burger bun
  • 400 g svarta bönor
  • 2–4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och peppar

Ananassalsa

  • 100 g ananas, färsk eller konserverad
  • 1 st röd chili, hackad
  • 2 msk sweet chilisås

Tillbehör

  • 1 stor avokado, tärnad
  • 20 g hasselnötter, rostade
  • 80 g ruccola mixsallad

Gör så här

Häll av bönorna och pressa ur vätska. Mixa med vitlök och olivolja, krydda med spiskummin, salt och peppar. Ställ kallt i en timme. Forma till puckar (ca 110 g/st).

Tärna ananas, blanda med färsk chili och sweet chilisås.

Genomstek burgarna på medelhög värme. Rosta bröden och bygg ihop burgaren med tillbehören.