BROOKLYN VEGAN BURGER
4 port
Ingredienser
- 4 st Potato burger bun
- 400 g svarta bönor
- 2–4 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar
Ananassalsa
- 100 g ananas, färsk eller konserverad
- 1 st röd chili, hackad
- 2 msk sweet chilisås
Tillbehör
- 1 stor avokado, tärnad
- 20 g hasselnötter, rostade
- 80 g ruccola mixsallad
Gör så här
Häll av bönorna och pressa ur vätska. Mixa med vitlök och olivolja, krydda med spiskummin, salt och peppar. Ställ kallt i en timme. Forma till puckar (ca 110 g/st).
Tärna ananas, blanda med färsk chili och sweet chilisås.
Genomstek burgarna på medelhög värme. Rosta bröden och bygg ihop burgaren med tillbehören.