CHEESE STEAK MED PICKLAD SILVERLÖK OCH JALAPEÑO
”Min variant av en Philly cheese steak sandwich jag åt i USA. Riktig comfort food som funkar för hela familjen.”
Receptkreatör Adam Thulin,
vinnare av Sveriges Mästerkock 2022
4 port
- 4 st Potato hot dog bun
- 600 g entrecôte eller flankstek
- Salt och peppar
Picklad silverlök och jalapeño
- 2 st silverlök
- 2 st jalapeño
- 1 dl ättika
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
Cheddarsås
- 250 g cheddarost
- 0,75 dl grädde
- Salt och peppar
Picklad silverlök och jalapeño: Strimla silverlök och jalapeño och lägg i värmetålig bunke. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll den varma lagen över löken och jalapeñon. Låt dra till servering.
Cheddarsås: Smält cheddarosten med grädden på medelvärme under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda och värma på vid servering.
Salta och peppra köttet. Grilla tills köttet nått en innertemperatur på 52°C för medium rare. Låt köttet vila i 10 minuter.
Servering: Lägg ett tjockt lager med cheddarsås i brödet. Strimla köttet tunt och lägg i brödet. Toppa med picklad silverlök och jalapeño. Avsluta med att ringla cheddarsås över cheese steaken.