DAVOR SPECIAL
Servera med rödlökspickles och premium pommes frites.
4 port
- 4 st Brooklyn hot dog buns
- 4 st Bratwurst eller lammkorv
Rödlökspickles
- 150 g strimlad rödlök
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 1 msk socker
- 0,5 tsk salt
Premium pommes frites
- 600 g potatis av fast sort, gärna bakpotatis (tvättad, med skal)
- 8 dl frityrolja (majsolja, solrosolja eller jordnötsolja)
- Flingsalt, vitlökspulver och torkade chiliflakes
Blanda ingredienserna till rödlökspickles i en skål och ställ svalt i ca en timme.
Skala och skär potatisarna i 1,5–2 cm tjocka stavar eller den storlek du önskar. Lägg i ett durkslag och skölj med kallt vatten, torka av med en ren handduk.
Koka potatisstavarna mjuka i rikligt med vatten och en skvätt olja. Låt svalna.
Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull till ca 170 grader. Stäng av fläkten och ha ett lock till hands under friteringen. Lägg i potatisen och fritera tills de fått en gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper och krydda med flingsalt, vitlökspulver och chiliflakes.
Rosta korvbröden och stek korvarna. Servera med rödlökspickles på toppen och premium pommes frites som tillbehör.