FEEL THE BEET

4 port


Ingredienser

Rödbetsburgare

  • 2–3 rödbetor
  • 1 dl havregryn
  • 75 g svarta bönor, mixade
  • 0,5 gul lök, riven
  • 1 st ägg
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • Salt & peppar
  • Olivolja att steka 

Friterad lök

  • 0,5 gul lök
  • Vetemjöl
  • Olja att fritera i

Tillbehör

  • 150 g fetaost, smulad
  • Ruccolasallad
  • 1 avokado, mosad
  • 4 st tomatskivor
Gör så här

Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Lägg i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till fyra burgare. Ställ i kylen. 

Skär 0,5 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar. Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

Stek eller grilla rödbetsburgarna. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.