FRISCO BACON BURGER
En saftig burgare med Svarta Sara-ost, bacon och klassisk hamburgerdressing. Goda tillbehör till är potatisklyftor och coleslaw.
4 port
Ingredienser
- 4 st Frisco hamburgerbröd
Nötfärsburgare
- 600 g nötfärs (helst bringa/högrev 50/50%)
- 3–6 msk vatten
- 1 msk rapsolja
- Salt och nymalen svartpeppar
Klassisk hamburgerdressing (ca 10 port)
- 2 dl majonnäs
- 3 msk chilisås
- 1 dl saltgurka, hackad
- 100 g rödlök, hackad
- Salt och nymalen svartpeppar
- Ev. cayennepeppar för lite hetta
Tillbehör
- 4 skivor bacon
- 8 skivor Svarta Sara-ost (eller någon annan smakrik ost)
- 4 salladsblad
Gör så här
Blanda ihop färsen och krydda med salt och peppar. Forma 4 st burgare och ställ i kylen 30–60 minuter innan tillagning.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ställ svalt.
Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Stek burgarna i samma panna och lägg två ostskivor på varje burgare.
Rosta bröden på insidan och bygg ihop hamburgaren med alla tillbehör.