FRISCO BACON BURGER

En saftig burgare med Svarta Sara-ost, bacon och klassisk hamburgerdressing. Goda tillbehör till är potatisklyftor och coleslaw.

4 port


Ingredienser

Nötfärsburgare

  • 600 g nötfärs (helst bringa/högrev 50/50%)
  • 3–6 msk vatten
  • 1 msk rapsolja 
  • Salt och nymalen svartpeppar

Klassisk hamburgerdressing (ca 10 port)

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 1 dl saltgurka, hackad
  • 100 g rödlök, hackad 
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Ev. cayennepeppar för lite hetta

Tillbehör

  • 4 skivor bacon 
  • 8 skivor Svarta Sara-ost (eller någon annan smakrik ost) 
  • 4 salladsblad
Gör så här

Blanda ihop färsen och krydda med salt och peppar. Forma 4 st burgare och ställ i kylen 30–60 minuter innan tillagning.

Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ställ svalt.

Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Stek burgarna i samma panna och lägg två ostskivor på varje burgare.

Rosta bröden på insidan och bygg ihop hamburgaren med alla tillbehör.