GRILLAD SPARRIS MED RICOTTAKRÄM OCH ROSTAD MAJS
Receptkreatör Adam Thulin,
vinnare av Sveriges Mästerkock 2022
4 port
Ingredienser
- 4 st Potato hot dog bun
- 500 g grön sparris
- 200 g ricottaost
- 75 g parmesan
- 1 citron, zest
- 1 burk majs
- 1 msk smör
- 1 pkt smörgåskrasse
- Salt & svartpeppar
Gör så här
Tvätta och skär bort stammen från sparrisen. Pensla med olivolja och salta. Grilla tills sparrisen fått fin färg.
Blanda ihop ricotta med parmesan och citronzest. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll av vätskan från majsen, ta bort etiketten och klicka ner smör i burken. Ställ på grillen och grilla i ca 5 minuter, rör om då och då.
Lägg nygrillad sparris i korvbröd, klicka på rikligt med ricottakräm, toppa med krasse, majs och finriven parmesan. Ringla över lite olivolja, hugg in!