GRILLADE KEBABSPETT, TABBOULEH MED ROSTAT BOVETE OCH SMULAD FETAOST

”Kebabspett är sommar och barndom för mig. Kryddiga smaker, rostat bovete ger krisp i varje tugga och smulad fetaost som adderar fin sälta.”

Receptkreatör Adam Thulin,
vinnare av Sveriges Mästerkock 2022

4 port


Ingredienser

Kebabspett

  • 750 g nötfärs, 20% fett
  • 2 msk lökpulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk oregano
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk örtsalt

  • 0,5 dl olivolja

  • 200 g fetaost

Tabbouleh med rostat bovete

  • 0,5 dl bovete & 3 msk olivolja
  • 100 g bladpersilja
  • 3–4 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Kebabspett: Blanda samman alla ingredienser till en smet. Låt vila i kylskåpet ca 30 minuter. Kläm fast färsen på spett, pensla med olivolja och grilla på hög värme tills köttfärsen är genomstekt.

Tabbouleh med rostat bovete: Lägg bovete och 3 msk olivolja i en stekpanna. Rosta på medeltemp i ca 10 minuter under omrörning. Låt bovetet rinna av på papper. Hacka persilja, tärna tomat och finhacka lök. Blanda samman alla ingredienser med rostat bovete. Smaka av med salt och peppar.

Servering: Ta av kebaben från spettet och servera med tabbouleh och smulad fetaost i brödet.