GRILLADE KEBABSPETT, TABBOULEH MED ROSTAT BOVETE OCH SMULAD FETAOST
”Kebabspett är sommar och barndom för mig. Kryddiga smaker, rostat bovete ger krisp i varje tugga och smulad fetaost som adderar fin sälta.”
Receptkreatör Adam Thulin,
vinnare av Sveriges Mästerkock 2022
4 port
- 4 st Durum korvbröd
Kebabspett
- 750 g nötfärs, 20% fett
- 2 msk lökpulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk vitlökspulver
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk oregano
- 1 msk svartpeppar
- 1 msk örtsalt
- 0,5 dl olivolja
- 200 g fetaost
Tabbouleh med rostat bovete
- 0,5 dl bovete & 3 msk olivolja
- 100 g bladpersilja
- 3–4 tomater
- 1 gul lök
- 2 msk citronsaft
- 1 dl olivolja
- Salt och peppar
Kebabspett: Blanda samman alla ingredienser till en smet. Låt vila i kylskåpet ca 30 minuter. Kläm fast färsen på spett, pensla med olivolja och grilla på hög värme tills köttfärsen är genomstekt.
Tabbouleh med rostat bovete: Lägg bovete och 3 msk olivolja i en stekpanna. Rosta på medeltemp i ca 10 minuter under omrörning. Låt bovetet rinna av på papper. Hacka persilja, tärna tomat och finhacka lök. Blanda samman alla ingredienser med rostat bovete. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Ta av kebaben från spettet och servera med tabbouleh och smulad fetaost i brödet.