HALLOUMI & GRÖN HUMMUS ROLL
4 port
- 4 st Potato hot dog bun
- 300 g halloumi-ost
- Potatis- eller maizenamjöl till panering
- Rapsolja till stekning/frityr
Ärthummus
- 200 g gröna ärtor
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 gul lök, finhackad
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk sesamolja
- 2 msk vita sesamfrön
- 2 tsk saft från citron
- 2 krm salt
Friterad lök
- 2 schalottenlökar
- 2 dl rapsolja
- 0,5 krm salt
Topping
- Srirachasås
- Färska örter, tex mynta eller bladpersilja
Halloumi: Skär osten i olika stora bitar. Vänd i potatis- eller maizenamjöl. Stek eller fritera bitarna i rapsolja i en stekpanna eller fritös, tills de blir knapriga och gyllene.
Ärthummus: Tina ärtorna enligt förpackningen. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare, tills det blir en slät röra.
Friterad lök: Skala löken och skär den i tunna ringar, gärna på mandolin. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera löken tills den är gyllenbrun och krispig, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
Rosta bröden i stekpanna eller ugn.
Fyll bröden med krispig halloumi, krämig ärthummus och toppa med friterad lök. Ringla över lite sriracha och avsluta med färska örter.