HALLOUMI & GRÖN HUMMUS ROLL

4 port


Ingredienser
  • 4 st Potato hot dog bun
  • 300 g halloumi-ost
  • Potatis- eller maizenamjöl till panering
  • Rapsolja till stekning/frityr

Ärthummus

  • 200 g gröna ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 2 tsk saft från citron
  • 2 krm salt

Friterad lök

  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 krm salt

Topping

  • Srirachasås
  • Färska örter, tex mynta eller bladpersilja


Gör så här

Halloumi: Skär osten i olika stora bitar. Vänd i potatis- eller maizenamjöl. Stek eller fritera bitarna i rapsolja i en stekpanna eller fritös, tills de blir knapriga och gyllene.

Ärthummus: Tina ärtorna enligt förpackningen. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare, tills det blir en slät röra.

Friterad lök: Skala löken och skär den i tunna ringar, gärna på mandolin. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera löken tills den är gyllenbrun och krispig, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.

Rosta bröden i stekpanna eller ugn.

Fyll bröden med krispig halloumi, krämig ärthummus och toppa med friterad lök. Ringla över lite sriracha och avsluta med färska örter.