KIMCHIBURGARE

4 port


Ingredienser

Burgare:

  • 600 g hamburgerfärs, alt 4 färska hamburgare

  • Salt och peppar

  • 4 lite större skivor sidfläsk alt bacon
     

Tillbehör:


  • Kimchislaw – blanda färdig kimchi på burk med hackade grönsaker (morot, rödlök och savojkål)

  • Picklad gurka

  • Gochujangmajonnäs - blanda majonnäs och gochujang (går att byta mot sriracha)
Gör så här
  1. Hacka grönsakerna till kimchislawn och blanda i en bunke.
  2. Stek sidfläsket och låt rinna av på lite papper.
  3. Forma färsen till 4 burgare, salta och peppra. Stek eller grilla hamburgarna så att de blir genomstekta och får en fin yta.
  4. Rosta brödet på insidan.
  5. Bygg ihop burgaren med kimchislaw i botten, burgare, sidfläsk, picklad gurka och gochujanmajonnäs.