KIMCHIBURGARE
4 port
Ingredienser
- 4 st Real burger bun
Burgare:
- 600 g hamburgerfärs, alt 4 färska hamburgare
- Salt och peppar
- 4 lite större skivor sidfläsk alt bacon
Tillbehör:
- Kimchislaw – blanda färdig kimchi på burk med hackade grönsaker (morot, rödlök och savojkål)
- Picklad gurka
- Gochujangmajonnäs - blanda majonnäs och gochujang (går att byta mot sriracha)
Gör så här
- Hacka grönsakerna till kimchislawn och blanda i en bunke.
- Stek sidfläsket och låt rinna av på lite papper.
- Forma färsen till 4 burgare, salta och peppra. Stek eller grilla hamburgarna så att de blir genomstekta och får en fin yta.
- Rosta brödet på insidan.
- Bygg ihop burgaren med kimchislaw i botten, burgare, sidfläsk, picklad gurka och gochujanmajonnäs.