OST & LÖKBURGARE

4 port


Ingredienser

Burgare:

  • 600 g hamburgerfärs, alt 4 färska hamburgare
  • Salt och peppar
  • 4 skivor cheddarost 

Tillbehör:


  • 2 st gul lök
  • Olja eller smör
  • Salt och peppar
  • Majonnäs
  • Jalapeño, skivad
Gör så här
  1. Skiva löken fint, stek i matfett i en panna på medelhög värme så att den blir mjuk och glansig. Salta och peppra.
  2. Forma 4 st bollar, à ca 150 gr styck, av färsen.
  3. Hetta upp en panna med smör eller olja, lägg i så många bollar som får plats för att kunna smashas. Stek en liten stund och tryck sedan ut bollen i pannan med hjälp av t ex ett smashjärn eller botten på en liten kastrull. Vänd på burgaren och lägg på osten på slutet så att den smälter. Lägg på ett lock så smälter osten bättre.
  4. Rosta bröden och bygg ihop burgaren.