OST & LÖKBURGARE
4 port
Ingredienser
- 4 st Real burger bun
Burgare:
- 600 g hamburgerfärs, alt 4 färska hamburgare
- Salt och peppar
- 4 skivor cheddarost
Tillbehör:
- 2 st gul lök
- Olja eller smör
- Salt och peppar
- Majonnäs
- Jalapeño, skivad
Gör så här
- Skiva löken fint, stek i matfett i en panna på medelhög värme så att den blir mjuk och glansig. Salta och peppra.
- Forma 4 st bollar, à ca 150 gr styck, av färsen.
- Hetta upp en panna med smör eller olja, lägg i så många bollar som får plats för att kunna smashas. Stek en liten stund och tryck sedan ut bollen i pannan med hjälp av t ex ett smashjärn eller botten på en liten kastrull. Vänd på burgaren och lägg på osten på slutet så att den smälter. Lägg på ett lock så smälter osten bättre.
- Rosta bröden och bygg ihop burgaren.