KLASSISK HÖGREVSBURGARE À LA BROOKLYN
En klassisk burgare där de rostade körsbärstomaterna bidrar med premiumkänsla och ljuvlig sötma. Chilimajonnäsen förstärker burgarens smak.
4 port
- 4 st Potato burger bun
Högrevsburgare
- 700 g högrev, grovmald gärna 20% fetthalt
- Nymalen svartpeppar
- Lite flingsalt
Chilimajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 2 msk chilisås
Övriga ingredienser
- 15–20 st körsbärstomater
- 50 g isbergssallad, strimlad
- 0,5 rödlök, skivad
- 4 st skivor lagrad cheddarost
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop majonnäs och chilisås, ställ svalt.
Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform, ringla över lite olivolja och strö över salt och peppar. Rosta tomaterna ca 5–7 minuter.
Forma 4 st burgare à 175 g och ställ svalt.
Hetta upp en stekpanna och stek löken i olivolja tills den blivit mjuk och lite gyllene. Lägg över på en liten tallrik.
Stek burgarna i samma panna som löken. Lägg ost på den färdigstekta sidan efter att du vänt och stek klart burgarna på medelhög värme.
Rosta bröden och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.
Till servering:
Ungsrostade rotfrukter och potatis passar utmärkt, gärna med lite extra chilimajonnäs vid sidan av och saltgurka.