LAXBURGARE MED DILLMAJONNÄS OCH GURKSALSA

En somrig laxburgare med klassiska svenska sommarsmaker.

4 port


Ingredienser

Laxburgare

  • 450 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 0,5 dl panko
  • 1 citron, zesten
  • Salt och peppar

Dillmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 knippa färsk dill

Gurksalsa

  • 1 gurka, skuren i små tärningar
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 1 grön chilipeppar, hackad
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk flytande honung
  • 1–2 tsk citronsaft
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • Salt & peppar
Gör så här

Skär laxfilén i mindre bitar och lägg i en bunke. Mixa med stavmixer tills du fått en färs utan större klumpar. Blanda laxen med ägg, panko, citronzest och salt & peppar. Provstek en liten bit för att smaka av kryddningen.

Blanda ihop alla ingredienser till gurksalsan, smaka av och ställ svalt.

Mixa majonnäs med färsk dill.

Rosta brödet. Forma fyra burgare av laxfärsen och grilla eller stek så att de blir genomstekta.

Bred på ett lager dillmajonnäs på botten av brödet. Lägg på ett salladsblad och följ efter med laxburgare och gurksalsa.