SALSICCIA HOTDOG
med picklad gurka och hot sauce
4 port
Ingredienser
- 4 st Potato hot dog buns
- 4–8 st smala salsicciakorvar
- 4 st salladsblad
- Rostad lök + chiliflakes
Picklad gurksallad:
- ½ gurka, tunnskivad
- 2 cm skalad och strimlad ingefära
- ½-1 jalapeno, tunnskivad
- 2 msk socker
- 1 msk ättika
- 2 tsk salt
- Svartpeppar
Chimichurriketchup:
- 2 msk chimichurrikrydda
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 dl ketchup
- Salt
Gör så här
- Picklad gurksallad: Blanda gurka med ingefära och jalapeno. Tillsätt socker, ättika, salt och peppar. Låt dra i minst 30 minuter tills socker och saltet har löst upp sig.
- Chimichurriketchup: Blanda torra kryddor med vinäger och låt dra i 5 minuter. Blanda i ketchup och smaka av med salt.
- Grilla eller stek salsicciakorven på svag värme. Rosta eller grilla bröden.
- Lägg ett salladsblad i bröden. Lägg på salsiccia, chimichurridressing och gurksallad. Toppa med rostad lök blandat med chiliflakes.