SALSICCIA HOTDOG

med picklad gurka och hot sauce

4 port


Ingredienser
  • 4 st Potato hot dog buns
  • 4–8 st smala salsicciakorvar

  • 4 st salladsblad

  • Rostad lök + chiliflakes

Picklad gurksallad:

  • ½ gurka, tunnskivad

  • 2 cm skalad och strimlad ingefära
  • 
½-1 jalapeno, tunnskivad
  • 
2 msk socker

  • 1 msk ättika
  • 2 tsk salt

  • Svartpeppar

Chimichurriketchup:

  • 2 msk chimichurrikrydda

  • 1 tsk chiliflakes

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl ketchup
  • 
Salt
Gör så här
  1. Picklad gurksallad: Blanda gurka med ingefära och jalapeno. Tillsätt socker, ättika, salt och peppar. Låt dra i minst 30 minuter tills socker och saltet har löst upp sig.
  2. Chimichurriketchup: Blanda torra kryddor med vinäger och låt dra i 5 minuter. Blanda i ketchup och smaka av med salt.
  3. Grilla eller stek salsicciakorven på svag värme. Rosta eller grilla bröden.
  4. Lägg ett salladsblad i bröden. Lägg på salsiccia, chimichurridressing och gurksallad. Toppa med rostad lök blandat med chiliflakes.