THE BLACK BURGER

Kusligt enkel att göra, skrämmande god. Servera gärna med härligt orange sötpotatispommes.

4 port


Ingredienser

Högrevsburgare

  • 550 g högrevsfärs 
  • Salt och nymalen svartpeppar

Picklad rödkål

  • 100 g rödkål, fint strimlad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Pumpachutney

  • 100 g butternutpumpa
  • 1 dl mango chutney
  • 1–2 tsk srirachasås (valfritt)

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • Några droppar svart karamellfärg

Gör så här

Blanda fint strimlad rödkål med vitvinsvinäger, socker och salt, låt gärna stå kallt någon timme.

Skär pumpan i små tärningar och koka i saltat vatten, ca 15 minuter, tills bitarna blivit mjuka. Häll av vattnet och mosa lätt med hjälp av en gaffel, det ska fortfarande vara bitar i. Blanda med mango chutney och tillsätt srirachasås för extra hetta om du önskar.

Rör ihop majonnäs och svart karamellfärg till önskad nyans.

Krydda färsen med salt och peppar, forma till 4 burgare och stek på medelhög värme så att de blir genomstekta.

Rosta brödet och montera ihop burgaren med tillbehören.