UMAMI BURGER
Det är inte konstigt att den här burgaren vann första pris vid ett stort Burger Battle i London – den är oerhört aromatisk och god.
4 port
Ingredienser
- 4 st Potato burger bun
Högrevsburgare
- 700 g högrev, grovmald (gärna med ca 20% fetthalt)
- Nymalen svartpeppar
- Lite flingsalt
Tryffelmajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 2–3 krm vit tryffelolja
- Salt och peppar
Picklad röd lök
- 1 rödlök, skivad
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,5 msk socker
- 1 krm salt
Tillbehör
- 4 st lagrad cheddarost
- 50 g romansallad, strimlad
- 80 g svamp (shiitake eller champinjon), skivad
Gör så här
Blanda ingredienserna till den picklade rödlöken och ställ åt sidan.
Rör ihop tryffelmajonnäsen och ställ kallt.
Forma 4 st burgare à 175 g.
Stek svampen och krydda med lite salt och peppar.
Stek burgarna i samma panna och lägg på osten på den färdigstekta sidan efter att du vänt. Låt steka klart på medelhög värme tills att de är genomstekta.
Rosta bröden och montera ihop burgaren med alla tillbehör.